Počet položek: 0 0,- Kč

Péče o pneumatiky

Horko, špína, prach, štěrk, sůl, led, sníh, toto všechno má na pneumatiky vliv. Často se mylně domníváme, že pneumatiky stačí jednoduše opláchnout. Bohužel tomu tak není. Potřebujete specifický čistící prostředek, který do hloubky odstraní silniční špínu a brzdový prach a současně obnoví původní vzhled. Naštěstí pro vás máme řešení a špinavé pneumatiky přestanou být problém.

Horko, špína, prach, štěrk, sůl, led, sníh, toto všechno má na pneumatiky vliv. Často se mylně domníváme, že pneumatiky stačí jednoduše opláchnout. Bohužel tomu tak není. Potřebujete specifický čistící prostředek, který do hloubky odstraní silniční špínu a brzdový prach a současně obnoví původní vzhled. Naštěstí pro vás máme řešení a špinavé pneumatiky přestanou být problém.

Uvodní obrázek k článku

Péče o pneumatiky

Pneumatiky jsou při provozu vystavovány běžnému znečištěním jako silniční špína a brzdový prach. Také chemikálie používané k výrobě pneumatik se časem přirozeně rozkládají – je to proces, který způsobuje, že se na povrchu pneumatiky objevuje šedo-hnědý křídový film. Pravidelná péče vaše pneumatiky udrží přirozeně čisté, ať už máte pneumatiky standardní, s bílými boky nebo zvýrazněnými bílými písmeny (po umytí vozidla použijte kartáč Mothers® Tire Brush, abyste bočnice dobře vyčistili). Nicméně ve spoustě případů autošampony nestačí na křídový film. Pro tyto případy máme účinné čističe, jako je Mothers® Foaming Wheel & Tire Cleaner a Back-to-Black® Tire Renew, které jsou navrženy tak, aby bez námahy filmem pronikly a odstranili ho i s ostatními nečistotami.

Doplňující obrázek k článku

Pokud používáte přípravek typu nastříkat a opláchnout např. Mothers® Foaming Wheel & Tire Cleaner, je dobré to udělat ještě před umytím celého vozu. Tyto čističe na pneumatiky a disky obsahují silné chemikálie, a proto je při používání třeba hlídat dobu působení. Používejte je výhradně na továrně lakované disky, nejsou totiž určeny pro eloxované povrchy ani jiné leštěné materiály. Vždy mějte po ruce čistou vodu vodu, abyste mohli čistič rychle opláchnout. Po použití čističe je dobré pneumatiky ošetřit a potom se teprve pustit do mytí celého vozu.

Zde je krátké instruktážní video popisující postup použití Mothers® Foaming Wheel & Tire Cleaner:


Doplňující obrázek k článku

 

Ne vždy však máte k dispozici hadici s vodou. Čističe pneumatik bez potřeby použít vodu, jako je Mothers® Back-to-Black® Tyre Renew, snadno odstraní zahnědlý křídový film, špínu, bláto, mastnotu, silniční nečistoty a brzdový prach. Stačí jen nastříkat přímo na boční stěnu, nechat několik sekund působit a jednoduče setřít.

Stručné video o použití bezvodého přípravku:

 

Jako u většiny přípravků pro péči o automobily, dbejte na určený postup. Některé čističe jsou v rozprašovačích, zatímco jiné jsou určeny pro aplikaci pomocí hadříku nebo pěnového aplikátoru. Například Mothers® Back-to-Black® Tire Renew se nanáší přímo na pneumatiky. Některé další, jako je Mothers® Foaming Wheel & Tire Cleaner, však používají agresivnější čisticí složky a nejsou vhodné pro některé typy povrchových úprav. Nicméně Back-to-Black® Tire Renew můžete bez obav použít na jakýkoliv povrch.

Motocyklové pneumatiky a přípravky pro péči o pneumatiky
Při péči o motocyklové pneumatiky vždy používejte výhradně přípravky k tomu určené. Ostatní mohou zanechávat nežádoucí kluzkou vrstvu nebo nechtěně poškodit ostatní části z lehkých kovů. Doplňující obrázek k článku

Doplňující obrázek k článku

Ochrana pneumatik a zajištění dlouhé životnosti

Při čištění pneumatik byste se měli zaměřit i na dlouhodobou životnost. Ošetřování pneumatik s přípravky Mothers® Speed® Tire Shine nebo Mothers® Naturally Black® Tire Shine pomáhá chránit pneumatiky před vlivy okolního prostředí, slunečním UV zářením a následným puchřením, vysycháním, hnědnutím či šednutím. Pravidelné používání ochranných prostředků na pneumatiky zajistí požadovaný černý a lesklý vzhled po dlouhou dobu. Přípravky aplikujte vždy na vyčištěné a suché pneumatiky.

Specifické použití prostředků pro péči o pneumatiky

    • Pokud ošetřujete pneumatiky na voze, který je garážovaný a málo ježděný, bude stačit pravidelné čištění přípravkem Mothers® Back-to-Black® Tire Renew. Odstraňuje hnědý křídový film a podporuje čistý, matně černý povrch.

 

  • U vozu pro každodenní ježdění je lepší používat přípravky Mothers® Naturally Black® Tire Shine nebo Mothers® Speed® Tire Shine.

Doplňující obrázek k článku

Čističe a lesky na pneumatiky ve spreji či rozprašovači mohou být aplikovány přímo na povrch, ale podle našich zkušeností v Mothers® je efektivnější nastříkat přípravek nejdříve na aplikátor nebo mikrovláknovou utěrku a poté vmasírovat do pneumatiky mírným tlakem a krouživými pohyby.

Doplňující obrázek k článku

Způsob apklikace přípravků na pneumatiky ovlivní konečný vzhled, ty od nás můžete po nanesení nechat zaschnout pro vysoký lesk nebo setřít pro rovnoměrný saténový lesk.

Doplňující obrázek k článku

Čištění a ochrana podběhů

Pokud zrovna nepracujete na HotRodu z dvaatřicátého, ve většině případů budete řešit podběhy. Jejich čistota podporuje celkový dojem umytého vozu. Abyste podběhy vyčistili, můžete použít tekutý nebo sprejový Mothers® Naturally Black® Trim & Plastic Restorer s mikrovláknovou utěrkou a máte jistotu, že budou krásně čisté a černé.

Při čištění podběhů určitě narazíte i na mastnotu a další hrubou špínu, kterou rozhodně nemyjte houbou nebo rukavicí, kterou používáte na lak. Pro tyto potřeby je dobré mít oddělené mycí náčiní, ať už je to houba, mycí rukavice nebo náš kartáč na podběhy Mothers® Fender Well Brush. Vyvarujte se při mytí podvozku odstraňování mastnoty z částí, které mají být z výroby promazané.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací